Nieuws

CD-presentatie tijdens groot jubileumconcert op 24 september

Tijdens ons groot jubileumconcert in De Doelen op zondag 24 september vindt om 17.30u de presentatie van twee cd's van het DoelenKwartet plaats: Thomas Adès en Sandor Veress. Verkrijgbaar bij de stand van Cybele-Records tegen een gereduceerde prijs.

Woensdag 18 mei presentatie cd Calliope Tsoupaki

Tijdens de concerten ter gelegenheid van de 50e verjaardag van De Doelen vindt de presentatie plaats van de langverwachte cd met muziek van Calliope Tsoupaki. Het kwartet en de componist zelf zijn heel erg blij met het resultaat. Mensen die een bijdrage hebben geleverd tijdens de crowdfundingsactie van het kwartet ontvangen binnenkort de cd en eventuele andere tegenprestaties.

Release cd uitgesteld

Door tegenslag bij Cybele is de release van de CD van Calliope Tsoupaki's Triptychon voor de tweede maal uitgesteld, zoals u zult begrijpen zeer tot onze spijt. Het goede nieuws is echter dat de montage klaar is en dat Calliope zeer verguld is met het resultaat.

Het streven is om nog voor de zomer de cd uit te brengen en naar alle donateurs te sturen, die het maken van deze cd mogelijk hebben gemaakt.

CD presentatie

Op 10 april zal tijdens het concert van het kwartet in de Doelen de nieuwe cd met muziek van Calliope Tsoupaki worden gepresenteerd; een bijzonder moment voor het kwartet én publiek, want deze cd kwam mede tot stand dankzij de vele donaties van vrienden en liefhebbers van het DoelenKwartet.

DoelenKwartet gaat voordekunst!

De crowdfundingsactie voor het opnemen van een cd met muziek van Calliope Tsoupaki via www.voordekunst.nl loopt als een trein! Met nog acht dagen te gaan hebben we ons streefbedrag al gehaald! We zijn heel erg blij met deze steun en verheugen ons erop om in september deze prachtige muziek op te gaan nemen.

DoelenKwartet bij Vrije Geluiden

Op zondag 3 november 2013 om 10.30u kunt u op Nederland 1 de uitzending van het programma Vrije Geluiden zien met daarin een optreden en interview met het DoelenKwartet. De uitzending wordt ook nog herhaald op zaterdag 9 november om 9.00u op Nederland 1.

Het DoelenKwartet strijkt neer in Leiden!

 

Lees verder
Nieuwe concertagenda online

De nieuwe concertagenda voor het seizoen 2013/2014 is nu online! Het belooft weer een afwisselend en spannend seizoen te worden!

Hugo Wolf dag

Het DoelenKwartet speelt op zaterdag 16 februari 's avonds in De Doelen een concert met Dietrich Henschel als afsluiting van de Hugo Wolf dag.

Lees verder
'Het DoelenKwartet speelt de sterren van de hemel'

Lees verder
Eigen series weer van start

In het weekend van 6 en 7 oktober beginnen we weer met onze eigen series in Rotterdam en Den Haag. De series vormen het hart van onze artistieke ontwikkeling.

Lees verder
DoelenKwartet op dag van de kamermuziek

Het DoelenKwartet geeft acte de présence op de jaarlijkse Dag van de Kamermuziek.....

Lees verder
Nieuwe CD met werk van Willem Jeths

Onder de titel Monument is een cd verschenen met recent werk van Willem Jeths.

Lees verder
Le Miroir de Jésus, André Caplet

Samen met het Jeugdkoor Nederland heeft het DoelenKwartet het plan opgevat om het geweldige werk voor mezzosopraan, vrouwenkoor en strijkkwartet + contrabas en harp van André Caplet uit te voeren...

Lees verder