Cursus

Cursus "Het Nieuwe Strijkkwartet"

Vanwege het succes van vorig seizoen zet het kwartet de luistercursus over de geschiedenis van het strijkkwartet voort. Natuurlijk wordt er ook dit keer weer dieper ingegaan op stukken die het kwartet in de eigen serie in de Doelen speelt. De cursus en concerten zijn dus met elkaar verbonden. Aangezien er komend seizoen voornamelijk Nederlandse componisten op het programma staan, zullen deze vaak zelf ook aanwezig zijn om te vertellen over hun werk.
De cursus wordt wederom gegeven door Max Knigge; een jonge Haarlemse componist, altviolist en muziektheoreticus. Max zal tijdens de bijeenkomsten de muziek in een groter historisch perspectief plaatsen, stukken analyseren en dieper ingaan op compositietechnieken. Daarnaast zal het DoelenKwartet ook weer aanwezig zijn om met muziekvoorbeelden de theorie te verduidelijken. Kortom, de cursus is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het hedendaagse strijkkwartet!

De cursus zal op zes vrijdagmiddagen worden gegeven van
15.00-17.00 uur in het Goethe Institut, Westersingel 9, Rotterdam.

Meer informatie of inschrijven kan via hans@doelenkwartet.nl

Vrijdag 22 september 2017 Koolmees, nieuw werk met sopraan, slagwerk, strijkkwartet en tape
Vrijdag 8 december 2017 Kurtag - Officium Brevis
Vrijdag 12 januari 2018 Veress tweede strijkkwartet
Vrijdag 26 januari 2018 Haxby, van Yperen en Vain
Vrijdag 23 maart 2018 Kruisselbrink, nieuw werk met hoorn, Olger Star, nieuw werk
Vrijdag 13 april 2018 Jeths, Shaligyn, Hirs, Berkenbosch

De kosten voor de luistercursus bedragen €90,00.
Met een Goethe Institut pas, Red Sofa bankpas van De Doelen of Volksuniversiteitspas krijgt u een reductie en betaalt u €70,00