Welkom bij het DoelenKwartet

Het kwartet is al weer enige tijd druk aan het repeteren op Pulse Shadows van Harrison Birtwistle; een schitterend, maar zeer complex werk. Bijzonder aan het stuk is dat kwartetdelen worden afgewisseld met ensemble delen. Deze zullen worden gespeeld door het Asko|Schönberg onder leiding van Reinbert de Leeuw. Op vijdag 21 april zal dit bijzondere stuk klinken tijdens alweer het vijfde en laatste concert in de eigen serie in De Doelen.

Ook de luistercursus loopt op zijn eind; vrijdag 7 april is alweer de laatste bijeenkomst. Let op: de cursus is dan van 11-13u in het Goethe Institut. Op het programma staat dan natuurlijk ook Birtwistle, maar ook de dichter Paul Celan, wiens teksten door Birtwistle zijn gebruikt in de ensemble delen van Pulse Shadows.
 

 

 

 

 


Fotografie: Jan Hordijk, De Doelen 4 december 2016


 

 

Audio

  1. John Adams: String quartet (live performance 2011)
  2. Patrick van Deurzen: Seven II
  3. Hans Koolmees: Rozen
  4. Mauricio Kagel: Pan
  5. Willem Jeths: Intus Trepidare

Eerstvolgende concerten:

26-07-2017: Concert Oremandsgaard
'Snitteskole' (Præstø, Denemarken)

28-07-2017: Concert Oremandsgaard
'Snitteskole' (Præstø, Denemarken)

24-09-2017: Het groot jubileumconcert
Jurriaanse zaal (Rotterdam)

Bekijk de concertagenda

Het DoelenKwartet

is een van de belangrijkste strijkkwartetten in Nederland op het gebied van de hedendaagse klassieke muziek. Het repertoire omvat ruim 200 voornamelijk eigentijdse werken en composities uit de vroeg-twintigste eeuw. Om deze nieuwe muziek in een historisch perspectief te kunnen plaatsen, laat het kwartet incidenteel ook de klassieken herleven.

Lees verder...