Welkom bij het DoelenKwartet

Door tegenslag bij Cybele is de release van de CD van Calliope Tsoupaki's Triptychon helaas uitgesteld, zoals u zult begrijpen zeer tot onze spijt. Het goede nieuws is echter dat de montage klaar is en dat Calliope zeer verguld is met het resultaat. Hopelijk kan de cd verschijnen voor de zomer en kan de cd naar alle donateurs worden gestuurd, die het maken van deze cd mogelijk hebben gemaakt!

 

 

 

Op dit moment is het kwartet hard aan het repeteren op de drie stukken van de Britse componist Thomas Adès. Op zondag 10 april in de Doelen en woensdag 13 april in het Muziekgebouw aan 't IJ zullen de concerten helemaal in het teken staan van deze fascinerende componist.

 

 

 

 

 

 

Audio

  1. John Adams: String quartet (live performance 2011)
  2. Patrick van Deurzen: Seven II
  3. Hans Koolmees: Rozen
  4. Mauricio Kagel: Pan
  5. Willem Jeths: Intus Trepidare

Eerstvolgende concerten:

23-10-2016: Eerste uur - Een lyrisch uur
Jurriaanse zaal (Rotterdam)

04-12-2016: Tweede uur - Een dramatisch uur
Jurriaanse zaal (Rotterdam)

08-01-2017: Derde uur - Een groot uur Torso
Jurriaanse zaal (Rotterdam)

Bekijk de concertagenda

Het DoelenKwartet

is een van de belangrijkste strijkkwartetten in Nederland op het gebied van de hedendaagse klassieke muziek. Het repertoire omvat ruim 200 voornamelijk eigentijdse werken en composities uit de vroeg-twintigste eeuw. Om deze nieuwe muziek in een historisch perspectief te kunnen plaatsen, laat het kwartet incidenteel ook de klassieken herleven.

Lees verder...