Welkom bij het DoelenKwartet

We kunnen inmiddels al tevreden terug kijken op ons eerste concert in het nieuwe jaar. Het programma met de Große Fuge van Beethoven, Torso IV van de jonge Hongaarse componist Márton Illés en Gran Torso van zijn leraar Helmut Lachenmann, was zeker een uitdaging voor zowel kwartet als publiek, maar beide partijen hebben het goed doorstaan. De opname is inmiddels naar de componisten gestuurd en van Márton Illés kregen we de volgende reactie per mail:

Vielen Dank für Eure (erneut) kraftvolle und reife Interpretation!
Es ist sehr schade, dass ich nicht dabei sein konnte, ein richtig tolles Programm!
Ich hoffe, wir sehen uns trotzdem bald wieder!


Momenteel richten wij ons op het komende concert in Venray met Webern, Cage, van Rossem en Shostakovitsch op het programma. 


 

 

 

 

 


Fotografie: Jan Hordijk, De Doelen 4 december 2016


De luistercursus, verbonden met de Red Sofa concerten van het kwartet, in het Goethe Institut kent inmiddels een ruime groep geïnteresseerde toehoorders, maar er is nog plek voor nieuwe mensen!
De eerstvolgende bijeenkomst is op vrijdag 3 maart en is dit keer niet in het Goethe Institut, maar in de Alliance Francaise in Rotterdam (Westersingel 14). De componist Shostakovitsch zal centraal staan.

 

Audio

  1. John Adams: String quartet (live performance 2011)
  2. Patrick van Deurzen: Seven II
  3. Hans Koolmees: Rozen
  4. Mauricio Kagel: Pan
  5. Willem Jeths: Intus Trepidare

Eerstvolgende concerten:

21-04-2017: Vijfde uur - Nog een lyrisch uur
Jurriaanse zaal (Rotterdam)

Bekijk de concertagenda

Het DoelenKwartet

is een van de belangrijkste strijkkwartetten in Nederland op het gebied van de hedendaagse klassieke muziek. Het repertoire omvat ruim 200 voornamelijk eigentijdse werken en composities uit de vroeg-twintigste eeuw. Om deze nieuwe muziek in een historisch perspectief te kunnen plaatsen, laat het kwartet incidenteel ook de klassieken herleven.

Lees verder...