Welkom bij het DoelenKwartet

Een nieuw seizoen staat ons te wachten. We hebben er na een lange zomer weer zin in. Het eerste stuk dat we op de lessenaar hebben gezet is ‘Gran Torso’ van Helmut Lachenmann; een extreem stuk waar nauwelijks een normaal klinkende toon in voorkomt. Wat dat oplevert? Een spannende ontdekkingstocht van begin tot eind. En zo hopen we dat ons gehele seizoen zal zijn.

Bovendien breidt het DoelenKwartet haar activiteiten in Rotterdam uit dit seizoen. Naast de bijzondere concerten in De Doelen komt het Kwartet met een cursus in het Goethe Instituut over de geschiedenis van het strijkkwartet. Daarbij wordt ook dieper ingegaan op stukken die het Kwartet in de eigen serie in Doelen speelt. De cursus en concerten zijn dus met elkaar verbonden. U kunt zich hiervoor inschrijven door een mail te sturen naar hans@doelenkwartet.nl


 

 

 

 

 

Lees hier de positieve recentie van Joep Stapel van de NRC over onze nieuwste cd.

 

Audio

  1. John Adams: String quartet (live performance 2011)
  2. Patrick van Deurzen: Seven II
  3. Hans Koolmees: Rozen
  4. Mauricio Kagel: Pan
  5. Willem Jeths: Intus Trepidare

Eerstvolgende concerten:

29-09-2016: Tussen stilte en materie
Muziekgebouw aan 't IJ (Amsterdam)

23-10-2016: Eerste uur - Een lyrisch uur
Jurriaanse zaal (Rotterdam)

14-11-2016: Lettera Amorosa
Splendor (Amsterdam)

Bekijk de concertagenda

Het DoelenKwartet

is een van de belangrijkste strijkkwartetten in Nederland op het gebied van de hedendaagse klassieke muziek. Het repertoire omvat ruim 200 voornamelijk eigentijdse werken en composities uit de vroeg-twintigste eeuw. Om deze nieuwe muziek in een historisch perspectief te kunnen plaatsen, laat het kwartet incidenteel ook de klassieken herleven.

Lees verder...