Welkom bij het DoelenKwartet

Het concertseizoen in Nederland zit er op, maar voor het DoelenKwartet is het nog geen vakantie; eind juli worden nog twee concerten op het Oremandsgaard Festival in Denemarken gespeeld. Het kwartet was hier een aantal jaar geleden ook te gast en verheugt zich er zeer op om in de prachtige omgeving van Præstø twee mooie programma's te laten horen.
Daarnaast is het kwartet zich ook aan het voorbereiden op het komende jubileumseizoen. Het 25-jarig bestaan zal uitgebreid worden gevierd met een groot jubileumconcertin De Doelen op zondag 24 september, dat eigenlijk uit drie concerten bestaat met tussendoor ook allerlei activiteiten. Zet u de datum alvast in uw agenda en we houden u op de hoogte!

 

 

 

 


Fotografie: Jan Hordijk, De Doelen 4 december 2016


 

 

Audio

  1. John Adams: String quartet (live performance 2011)
  2. Patrick van Deurzen: Seven II
  3. Hans Koolmees: Rozen
  4. Mauricio Kagel: Pan
  5. Willem Jeths: Intus Trepidare

Eerstvolgende concerten:

10-09-2017: Uitdagen Rotterdam
(Goethe Institut)

24-09-2017: Het groot jubileumconcert
Jurriaanse zaal (Rotterdam)

12-11-2017: ‘Kill the West in me’, Kartini and Katini, two stories
Jurriaanse zaal (Rotterdam)

Bekijk de concertagenda

Het DoelenKwartet

is een van de belangrijkste strijkkwartetten in Nederland op het gebied van de hedendaagse klassieke muziek. Het repertoire omvat ruim 200 voornamelijk eigentijdse werken en composities uit de vroeg-twintigste eeuw. Om deze nieuwe muziek in een historisch perspectief te kunnen plaatsen, laat het kwartet incidenteel ook de klassieken herleven.

Lees verder...